Hoppa till huvudinnehåll

Signalisten 2017 - en långsiktig och hållbar hyresvärd

Publicerad 6 april 2018

Års- och hållbarhetsredovisningen för 2017 visar att Signalisten haft ett händelserikt år. Nyproduktion, förvaltning av bostäder för nyanlända och arbete inom hållbar fastighetsutveckling var några av årets viktiga händelser. 

Under 2017 utökade vi vårt redan långtgående arbete inom hållbarhet, bland annat inom fastighetsutveckling. Vi sänkte vår energiförbrukning med 1,5 procent och med det nådde vi målet om en energibesparing på totalt 22 procent mellan åren 2003-2017. Alla våra företagsbilar drivs av ickefossila drivmedel och vi köper el, kyla och värme märkt Bra Miljöval. Våra hyresgäster fick också större möjlighet att källsortera, 79 procent kan nu sortera sitt matavfall, en ökning med 8 procent.

Nyproduktionen inom Projekt 1000 tog fart och vi övertog förvaltningen av tillfälliga bostäder för nyanlända i Frösunda och Stenbacka. Renoveringen i Ritorp fortsatte och gick in i sin andra etapp. En omorganisation av förvaltningsavdelningen innebar att alla medarbetare flyttade in under samma tak.

Samtidigt fortsatte vi vårt huvuduppdrag, att driva långsiktig fastighetsförvaltning och erbjuda bra boende för Signalistens hyresgäster.

Året avslutades med att vi i december 2017 tog emot Solna stads pris för Årets CSR-företag för vårt arbete med sommarungdomar i Hagalund.

Här hittar du våra Års- och hållbarhetsredovisningar