Hoppa till huvudinnehåll

Stort brevutskick när vi tar över Solna stads förhyrda parkeringar

Publicerad 24 februari 2020

Signalisten tar över Solna stads förhyrda parkeringar från 1 juli 2020. Under vecka nio skickar vi ut över 2400 brev med information om övertagandet till de som idag har förhyrd parkeringsplats hos Solna stad. Svarstiden är relativt kort och har du inte hunnit skicka tillbaka ditt svar än ber vi dig att göra det så snart som möjligt, även om svarstiden gått ut.

Du som vill fortsätta hyra din parkeringsplats behöver teckna ett nytt hyresavtal med Signalisten. Det nya avtalet avser samma parkeringsplats som innan och det blir inga villkorsförändringar eller hyreshöjningar i samband med att vi tar över.

Vi förstår att brevutskicket kommit olägligt för en del som rest iväg på sportlovet eller av andra skäl inte hunnit svara i tid. Du riskerar inte att förlora din parkeringsplats. Vi har tillsatt personal som jobbar intensivt med administrationen av avtalen och den relativt snäva svarstiden har satts för att hinna få det omfattande pappersarbetet klart i mars så att allt är redo inför övertagandet 1 juli.

Flera fördelar med samlad förmedling av parkeringsplatser

Att vi tar över hanteringen av förhyrda parkeringar från Solna stad har flera fördelar. Förmedling av hyresobjekt är en av våra kärnverksamheter och vi är övertygade om att våra nya hyresgäster kommer uppleva en förenklad hantering och effektivare service.

Du som redan hyr parkeringsplats av oss påverkas väldigt lite och behöver inte göra något extra. Du får fler hyresobjekt att söka bland men platserna i parkeringskön kan ändras lite eftersom Solna stads parkeringskö slås ihop med Signalistens. Du som står i kö hos Solna stad idag kommer att behålla din kötid när du flyttas över till Signalistens kö under våren.

Skriv under och skicka in avtalen

I breven som skickas ut till alla som har förhyrd parkeringsplats hos Solna stad finns en uppsägning av det befintliga hyresavtalet och ett nytt avtal med Signalisten. Du som vill behålla din parkeringsplats efter övertagandet skriver under och skickar in det nya avtalet till oss. Om du vill säga upp din parkeringsplats skriver du istället under uppsägningen och skickar det till oss.

Mer information om övertagandet av Solna stads förhyrda parkeringsplatser hittar du på vår sida om parkering.

[Edit: 2020-02-27 -  tillagd information i första stycket]