Hoppa till huvudinnehåll

Taklagsfest för nytt trygghetsboende i Bergshamra

Publicerad 2 februari 2024

Två män i gula varselvästar och vita bygghjälmar på en balkong med byggnadsställning utanför.

På onsdagen firades taklagsfest för det nya trygghetsboendet i Bergshamra centrum som ska stå klart i slutet av året, det firades med taklagslunch för arbetslaget. På plats var Signalistens styrelseordförande Jimmy Blomqvist Larsson (S) som besökte bygget tillsammans med Martin Karlsson ordförande omvårdnadsnämnden (C).

Vi tog den traditionella taklagsfesten, då man firar att takstolarna är resta och takåsen är på plats, till en trevlig taklagslunch för arbetslaget och en rundtur på bygget. I vår fortsätter arbetet invändigt och lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning i slutet av året.

– För oss som vill att Signalisten ska bygga ännu mer lägenheter de närmaste åren är det såklart väldigt tillfredsställande att på plats få se hur det nya trygghetsboendet i Bergshamra växer fram och tar gestalt, säger Signalistens styrelseordförande Jimmy Blomqvist Larsson (S).

Ett tryggt boende med social samvaro

Trygghetsboendet är avsett för solnabor som är 60 år eller äldre. Boendet består av två hus med gemensamhetsutrymme och totalt 78 lägenheter, alla med balkong varav flera är större med vidsträckt utsikt. Husen ligger strax intill Bergshamra centrum med service och kommunikationer samt med grönområden runt om.

Uthyrning av lägenheterna i trygghetsboendet är beräknade att öppna under februari till mars och är då tillgänglig på signalisten.se.

Bergshamra trygghetsboende (signalisten.se)