Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av cookies på Om kakor.

Bergshamra centrums trygghetsboende

StadsdelBergshamra
BoendeformTrygghetsboende
Lägenheter66
Byggstart 2021

I Bergshamra centrum ska Signalisten bygga sitt andra trygghetsboende för Solnabor som är 60 år eller äldre. De 66 lägenheterna är fördelade på två byggnader och ligger alldeles intill Bergshamra centrum. 

Vårt andra trygghetsboende

Precis som i vårt första trygghetsboende Palsternackan så planerar vi att bygga yteffektiva småhushåll, till övervägande del 1:or - 2:or med balkong. De två husen kommer att vara sammankopplade av en gemensam bottenvåning som är tänkt att innehålla tvättstuga och gemensamhetslokaler med köksdel samt tillhörande uteplats. Från husen kommer man även ut mot en ny gård med flertalet sittplatser vilken delas med övriga boende i området.

För att kunna söka trygghetsboende behöver du ställa dig i vår seniorkö. Kön riktar sig till dig som är 60 år eller äldre och folkbokförd i Solna. 

Ställ dig i seniorkön

Nuläge

Detaljplanen är godkänd och beräknad projektstart är 2021.  

Frågor och svar