Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av cookies på Om kakor.

Bergshamra centrums trygghetsboende

StadsdelBergshamra
BoendeformTrygghetsboende
Lägenheter66
Byggstart 2021

I Bergshamra centrum planeras Signalistens andra trygghetsboende för Solnabor som är 60 år eller äldre. De 66 lägenheterna i två byggnader ligger alldeles intill Bergshamra centrum. 

Vårt andra trygghetsboende

Med de 66 nya lägenheterna inom kvarteret Torsken 2 kan vi tillföra fler hyresrätter för Solnas seniorer. Precis som i vårt första trygghetsboende Palsternackan planerar vi att bygga yteffektiva småhushåll, till övervägande del 1–2:or. De två husen kommer att vara sammankopplade av en gemensam bottenvåning som är tänkt att innehålla gemensamhetslokaler, såsom bibliotek eller tvättstuga. Det finns även flera uteplatser i anslutning till husen. 

För att kunna söka trygghetsboende behöver du ställa dig i vår seniorkö. Kön riktar sig till dig som är 60 år eller äldre och folkbokförd i Solna. 

Ställ dig i seniorkön

Nuläge

Detaljplanen är godkänd och beräknad projektstart är 2021.