Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Ritning av två vita hus med balkonger.

Bergshamra trygghetsboende

StadsdelBergshamra
BoendeformTrygghetsboende
Lägenheter78
Byggstart2022

I september 2022 påbörjade Signalisten bygget av ett nytt trygghetsboende för Solnabor som är 60 år eller äldre. Boendet består av två fastigheter med totalt 78 lägenheter och ligger strax intill Bergshamra centrum med all sin service och kommunikationer, samt grönområden för rekreation.

En ny generations kombohus

Fastigheterna byggs som koncepthus vilket möjliggör att bygga bra och kostnadseffektiva bostäder med hög flexibilitet och kvalitet. De två husen kommer att vara sammankopplade av en gemensam bottenvåning som ska innehålla tvättstuga och gemensamhetslokaler med köksdel samt tillhörande uteplats. Från husen kommer man även ut mot en ny gård med flertalet sittplatser vilken delas med övriga boende i området.

Lägenheterna har en grundanpassning när det gäller tillgänglighet och går att ytterligare tillgänglighetsanpassa vid behov. Badrummen har tyngdtåliga handtag i dusch och på handfat.

Sök trygghetboende via seniorkön

För att kunna söka trygghetsboende behöver du ställa dig i vår seniorkö. Kön riktar sig till dig som är 60 år eller äldre och folkbokförd i Solna. Läs mer om hur du ställer dig i seniorkön på sidan Seniorboende.

Seniorboende

Vad händer nu?

Uppbyggnaden av huskroppen med de bärande delarna av huset i form av stommar och väggar fortsätter under september och oktober.

Montering av takstolar beräknas starta i oktober.

Mer information om vad som händer i projektet hittar du även under rubriken projektnyheter längre ner på sidan.

Foto nedan: trygghetsboendets stommar och väggar börjar ta form – foto juli 2023.

Tidplan

Tidplanen är preliminär.

Du har inte valt att godkänna Google Maps-kakor, och därför kan vi inte visa kartan som ska vara här.

Öppna cookie-inställningarna med knappen nedan om du vill justera dina val, eller öppna kartan i nytt fönster genom att klicka på denna länk.