Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Bergshamra trygghetsboende

StadsdelBergshamra
BoendeformTrygghetsboende
Lägenheter78
Byggstart2022

I Bergshamra centrum ska Signalisten bygga sitt andra trygghetsboende för Solnabor som är 60 år eller äldre. De 78 lägenheterna är fördelade på två byggnader och ligger alldeles intill Bergshamra centrum. 

Vårt andra trygghetsboende

Precis som i vårt första trygghetsboende Palsternackan så planerar vi att bygga yteffektiva småhushåll, till övervägande del 1:or–2:or, alla med balkong. De två husen kommer att vara sammankopplade av en gemensam bottenvåning som är tänkt att innehålla tvättstuga och gemensamhetslokaler med köksdel samt tillhörande uteplats. Från husen kommer man även ut mot en ny gård med flertalet sittplatser vilken delas med övriga boende i området.

För att kunna söka trygghetsboende behöver du ställa dig i vår seniorkö. Kön riktar sig till dig som är 60 år eller äldre och folkbokförd i Solna. 

Ställ dig i seniorkön

Nuläge

Projektplanering pågår och förväntad projektstart är under tredje kvartalet 2022.  

Du har inte valt att godkänna Google Maps-kakor, och därför kan vi inte visa kartan som ska vara här.

Öppna cookie-inställningarna med knappen nedan om du vill justera dina val, eller öppna kartan i nytt fönster genom att klicka på denna länk.

Frågor och svar