Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Ritning av de två nya husen som ska bli Signalistens nya trygghetsboende i Bergshamra. Vy från öster.

Bergshamra trygghetsboende

StadsdelBergshamra
BoendeformTrygghetsboende
Lägenheter78
Byggstart2022

I september 2022 påbörjade Signalisten bygget av ett nytt trygghetsboende för Solnabor som är 60 år eller äldre. Boendet består av två fastigheter med totalt 78 lägenheter och ligger strax intill Bergshamra centrum med all sin service och kommunikationer, samt grönområden för rekreation.

En ny generations kombohus

Fastigheterna byggs som koncepthus vilket möjliggör att bygga bra och kostnadseffektiva bostäder med hög flexibilitet och kvalitet. De två husen kommer att vara sammankopplade av en gemensam bottenvåning som ska innehålla tvättstuga och gemensamhetslokaler med köksdel samt tillhörande uteplats. Från husen kommer man även ut mot en ny gård med flertalet sittplatser vilken delas med övriga boende i området.

Lägenheterna har en grundanpassning när det gäller tillgänglighet och går att ytterligare tillgänglighetsanpassa vid behov. Badrummen har en smart design med elhiss på toalettstolen och tyngdtåliga handtag i dusch och på handfat.

För att kunna söka trygghetsboende behöver du ställa dig i vår seniorkö. Kön riktar sig till dig som är 60 år eller äldre och folkbokförd i Solna.

Ställ dig i seniorkön

Nuläge

Första spadtag firades den 25 augusti 2022 och byggstart skedde i september 2022.

Inflyttning beräknas i nuläget till hösten 2024.

Du har inte valt att godkänna Google Maps-kakor, och därför kan vi inte visa kartan som ska vara här.

Öppna cookie-inställningarna med knappen nedan om du vill justera dina val, eller öppna kartan i nytt fönster genom att klicka på denna länk.