Hoppa till huvudinnehåll
Gestaltningsbild på två hus med balkonger sammankopplade med gemensam nedre plan och omringat av gröna träd med gångstråk och gräsmatta framför.

Lediga seniorlägenheter i Bergshamra

Just nu pågår förmedlingen av lägenheter på 12 rum och kök i vårt nya trygghetsboende i Bergshamra centrum med närhet till service, kommunikationer och grönområden. Vi bygger ett självständigt boende med möjlighet till social samvaro för dig som är solnabo och 60 år eller äldre. Inflyttning är under november 2024.

Välkommen till Björnstigen 22 A–B i Bergshamra!

Lägenheterna i trygghetsboendet är fördelade över två huskroppar sammankopplade i entréplan med tvättstuga och gemensamhetslokal med köksdel och uteplats. Från husen kommer du ut mot en gård med sittplatser som delas med övriga boende i området.

Här finns 78 lägenheter fördelat på 38 lägenheter på 1 rum och kök, 36 lägenheter på 2 rum och kök samt 4 lägenheter på 3 rum och kök. Alla lägenheter har balkong som är helt eller delvis inglasade, varav flera är större med vidsträckt utsikt.

Bostäderna har en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök med genomgående ljusa färgval på väggarna. I vardagsrum och sovrum ligger en ekparkett medan hallens och badrummets klinkers bryter av med en mörkare färg.

Lägenheterna har en grundanpassning när det gäller tillgängligheten och badrummen har stödhandtag i dusch och på handfat. Takuttagen är DCL-uttag, en stickpropp för att ansluta fast belysningsutrustning enligt den nya standarden inom EU. TV och bredband ingår i hyran.

Gå en lägenhetsvisning med bostadsväljaren

Se lägenheterna växa fram i en film från i början av april, längre ner här på sidan.

Med bostadsväljaren kan du ta en 360-graders tur runt husen och gården. Du kan enkelt se lediga lägenheter och gå en virtuell visning i 3D-vy för att se lägenheter interiört. Alla lägenhetstyper finns inte representerade med interiör 3D-modell, så om just den du är intresserad av saknar detta kan du gå in på en annan med motsvarande antal rum och kvadratmeter för att gå visning. Bofaktablad och mer information finns för varje lägenhet.

  • Du kan vrida fritt på 3D-modellen för att se husen och lägenheterna ur olika vinklar och zooma in och ut i vyn. Se en solstudie över husen.
  • Filtrera söket på bland annat antal rum, kvadratmeterstorlek och välj att endast se ett av husen.
  • Genom att svepa med muspekaren över husen, eller fingret på mobilskärmen, ser du vilka lägenhetstyper som finns och vilka som är lediga.
  • Klicka dig in på lägenheten via översiktsvyn eller välj lägenhet i lista.
  • Använd mätverktyget för att måtta upp ytorna i lägenheten.

Förmedling av lägenheter

Du som är 65 år eller äldre kan nu söka 1 rum och kök via Bostadsförmedlingen i Stockholm i enlighet med deras uthyrningsregler.

Lägenheterna börjar ta form – se filmen

Få en glimt av hur lägenheterna börjar ta form i det nya trygghetsboendet. Filmen är från i början av april 2024.

Textversion av filmen från Bergshamra trygghetsboende:

Bergshamra trygghetsboende april 2024. Lägenheterna börjar ta form. Badrum i ljusa färger. Ekparkett i alla rum. Alla lägenheter har balkong i olika storlekar. Hållbart boende i levande stadsmiljöer i Solna, sedan 1953.

Upptäck ditt nya område

I Bergshamra varvas låghus och höghus med grönområden och närhet till vatten. Trygghetsboendet ligger vid Bergshamra torg där du bland annat finner matbutik, apotek, vårdcentral, fotvård, secondhandbutik och bibliotek. I närområdet finns även idrottsplats, motionsspår, badhus, träningscenter, butiker, restauranger, café och skola.

Bergshamra är en del av Nationalstadsparken som sträcker sig från Djurgården i söder till Ulriksdal i norr. I närområdet ligger både Ulriksdals slott med tillhörande slottspark, den idylliska holmen Bockholmen och Tivoliparken med anor av förvildad engelsk park från 1700-talet. Med Edsviken i norr, Lilla Värtan i öster och Brunnsviken i söder finns det gott om möjligheter till promenader och bad.

Kommunikationer

Tunnelbanestationen Bergshamra ligger endast några minuter bort på Bergshamra torg och resan in till Stockholms central tar 12 minuter med röda linjen. Genom området går flera bussar bland annat till Solna centrum.

Historik

Tidigare förmedling av lägenheter i trygghetsboendet

Följ arbetet med Bergshamra trygghetsboende

Under våra projektsidor för nyproduktion kan du läsa mer och följa arbetet med Bergshamra trygghetsboende.

Bergshamra trygghetsboende (signalisten.se)

Illustrationer: Minjar AB. Avvikelser mot slutligt utförande kan förekomma.