Hoppa till huvudinnehåll
Gestaltningsbild på två hus med balkonger sammankopplade med gemensam nedre plan och omringat av gröna träd med gångstråk och gräsmatta framför.

Lediga seniorlägenheter i Bergshamra

Tisdag den 12 mars startade uthyrningen av vårt nya trygghetsboende i Bergshamra centrum med närhet till service, kommunikationer och grönområden. Vi bygger ett självständigt boende med möjlighet till social samvaro för dig som är solnabo och 60 år eller äldre. Inflyttning är under november 2024.

Välkommen till Björnstigen 22 A – B i Bergshamra!

Lägenheterna i trygghetsboendet är fördelade över två huskroppar sammankopplade i entréplan med tvättstuga och gemensamhetslokal med köksdel och uteplats. Från husen kommer du ut mot en gård med sittplatser som delas med övriga boende i området.

Här finns 78 lägenheter i storlekarna ett rum och kök till tre rum och kök. Alla lägenheter har balkong som är helt eller delvis inglasade, varav flera är större med vidsträckt utsikt.

Bostäderna har en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök med genomgående ljusa färgval på väggarna. I vardagsrum och sovrum ligger en ekparkett medan hallens och badrummets klinkers bryter av med en mörkare färg.

Lägenheterna har en grundanpassning när det gäller tillgängligheten och badrummen har stödhandtag i dusch och på handfat. Takuttagen är DCL-uttag, en stickpropp för att ansluta fast belysningsutrustning enligt den nya standarden inom EU. TV och bredband ingår i hyran.

Gå en lägenhetsvisning med bostadsväljaren

Se lägenheterna växa fram i en film från i början av april, längre ner här på sidan.

Med bostadsväljaren kan du ta en 360-graders tur runt husen och gården. Du kan enkelt se lediga lägenheter och gå en virtuell visning i 3D-vy för att se lägenheter interiört. Alla lägenhetstyper finns inte representerade med interiör 3D-modell, så om just den du är intresserad av saknar detta kan du gå in på en annan med motsvarande antal rum och kvadratmeter för att gå visning. Bofaktablad och mer information finns för varje lägenhet.

  • Du kan vrida fritt på 3D-modellen för att se husen och lägenheterna ur olika vinklar och zooma in och ut i vyn. Se en solstudie över husen.
  • Filtrera söket på bland annat antal rum, kvadratmeterstorlek och välj att endast se ett av husen.
  • Genom att svepa med muspekaren över husen, eller fingret på mobilskärmen, ser du vilka lägenhetstyper som finns och vilka som är lediga.
  • Klicka dig in på lägenheten via översiktsvyn eller välj lägenhet i lista.
  • Använd mätverktyget för att måtta upp ytorna i lägenheten.

Förmedling av lägenheter

Lägenheterna förmedlas i fem etapper. Lägenheterna inom etappen är publicerade under en begränsad period och under den perioden kan du anmäla intresse för de lägenheter du är intresserad av. När du anmäler intresse rangordnar du dina val. Gör du ingen rangordning sker tilldelningen efter den ordning du anmälde intresse för respektive lägenhet. Läs mer om förmedlingsprocessen längre ner här på sidan.

Lägenheterna börjar ta form - se filmen

Få en glimt av hur lägenheterna börjar ta form i det nya trygghetsboendet. Filmen är från i början av april 2024.

Textversion av filmen från Bergshamra trygghetsboende:

Bergshamra trygghetsboende april 2024. Lägenheterna börjar ta form. Badrum i ljusa färger. Ekparkett i alla rum. Alla lägenheter har balkong i olika storlekar. Hållbart boende i levande stadsmiljöer i Solna, sedan 1953.

Hyra

1 rum och kök, från 34 upp till 35 kvm
38 lägenheter
Hyresförhandlingen är avslutad och hyran är angiven i 2024 års hyresnivå.

2 rum och kök, från 47 upp till 58 kvm
36 lägenheter
Hyresförhandlingen är avslutad och hyran är angiven i 2024 års hyresnivå.

3 rum och kök, 70 kvm
4 lägenheter
Hyresförhandlingen är avslutad och hyran är angiven i 2024 års hyresnivå.

Upptäck ditt nya område

I Bergshamra varvas låghus och höghus med grönområden och närhet till vatten. Trygghetsboendet ligger vid Bergshamra torg där du bland annat finner matbutik, apotek, vårdcentral, fotvård, secondhandbutik och bibliotek. I närområdet finns även idrottsplats, motionsspår, badhus, träningscenter, butiker, restauranger, café och skola.

Bergshamra är en del av Nationalstadsparken som sträcker sig från Djurgården i söder till Ulriksdal i norr. I närområdet ligger både Ulriksdals slott med tillhörande slottspark, den idylliska holmen Bockholmen och Tivoliparken med anor av förvildad engelsk park från 1700-talet. Med Edsviken i norr, Lilla Värtan i öster och Brunnsviken i söder finns det gott om möjligheter till promenader och bad.

Kommunikationer

Tunnelbanestationen Bergshamra ligger endast några minuter bort på Bergshamra torg och resan in till Stockholms central tar 12 minuter med röda linjen. Genom området går flera bussar bland annat till Solna centrum.

Så här söker du lägenhet

Registrera dig på Mina sidor för att söka lägenhet

När uthyrningen startar för Bergshamra trygghetsboende ser du alla lediga lägenheter här. Om du inte redan har en profil på Mina sidor behöver du först lägga upp en profil för att kunna göra en intresseanmälan.

För dig som redan bor hos oss behöver boendetiden i nuvarande lägenhet vara minst två år för att söka.

Villkor för att söka seniorboende

Du måste vara 60 år eller äldre och folkbokförd i Solna under hela kötiden. Lägenheterna på trygghetsboendet förmedlas efter ålderskategori och kötid, läs mer om villkoren för att söka på vår sida om seniorboende.

Seniorboende (signalisten.se)

Förmedlingsprocessen för lägenheterna på Bergshamra trygghetsboende

Lägenheterna förmedlas i fem etapper, du kan se fördelningen längre upp på sidan. Utförligare beskrivning av etappfördelningen kommer i samband med att uthyrningen startar. Du anmäler intresse för de lägenheter du är intresserad av och rangordnar dina val. Gör du ingen rangordning sker tilldelningen efter den ordning du anmälde intresse för respektive lägenhet.

Du kommer att erbjudas lägenheten som är ditt högsta möjliga rangordningsval kombinerat med ålderskategori och kötid. Lägenhetserbjudande skickas via e-post. Tackar du nej till erbjudandet för den lägenheten finns du inte längre kvar i den aktuella förmedlingsetappen. Om du har ett tillsvidarekontrakt hos Signalisten baseras kötid på boendetid i nuvarande lägenhet.

Om du blir aktuell för en lägenhet

  1. För nuvarande permanentbostad ska du uppvisa avskrivet hyreskontrakt eller försäljningsuppdrag för bostadsrättslägenhet och/eller fastighet.
  2. Hyresavtalet gäller för en så kallad kategoribostad. Det innebär att bytesrätten är begränsad att gälla personer som ingår i kategorin. Detsamma gäller för eventuell uthyrning i andra hand eller överlåtelse.
  3. För sökande via Signalistens kö finns inget inkomstkrav.
  4. Vi kommer att ta en kreditupplysning om du blir aktuell för en lägenhet (gäller inte om du redan är hyresgäst hos oss). Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder.
  5. Om du tackar ja till en lägenhet, nollställs köpoängen och du är spärrad i två år från att söka ny bostad och är endast behörig att i fortsättningen söka senior- och trygghetsboende.

Du som söker via Bostadsförmedlingen

I den mån det finns lediga lägenheter kvar på trygghetsboendet kommer de även att förmedlas via Bostadsförmedlingen.

Följ arbetet med Bergshamra trygghetsboende

Under våra projektsidor för nyproduktion kan du läsa mer och följa arbetet med Bergshamra trygghetsboende.

Bergshamra trygghetsboende (signalisten.se)

Illustrationer: Minjar AB. Avvikelser mot slutligt utförande kan förekomma.