Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Fasadbild på de nya husen som ska byggas i kvarteret Bollen i Råsunda

Bollen

StadsdelRåsunda
BoendeformHyresrätt
Lägenheterca 250
Byggstartprel 2023

Signalisten planerar att utveckla kvarteret Bollen i Råsunda med ny bebyggelse i form av cirka 250 nya hyreslägenheter varav sex LSS-bostäder, nya lokaler och kontor. Gestaltningen med delvis slutna kvarter är inspirerad av miljöerna i närområdet och stämmer väl med centrala Råsundas karaktär av klassisk stenstad. Kvarteret Bollen blir del av en levande gata mitt i Solna. 

Nya hem mitt i Råsundas hjärta

Idag är kvarteret bebyggt med ett bostadshus i fem våningar mot Råsunda torg och en byggnad i två våningar mot Stråkvägen och Vintervägen. Signalistens detaljplan innebär att den lägre byggnaden mot Stråkvägen rivs och ersätts med ny bebyggelse om fyra huskroppar i fem till sex våningar. Det nuvarande femvåningshuset bevaras och förskolan får sin innegård renoverad. I kvarteret föreslås parkering i garage samt gatuparkering. I byggnadernas bottenplan byggs verksamhetslokaler.

Nuläge

Ombyggnaden av vårdcentralens tillfälliga lokaler på plan 1 och 2 på Parkvägen 9 och 13 har startat (februari 2022). Där ska vårdcentralen bedriva sin verksamhet under hela byggtiden för den planerade nyproduktionen inom kvarteret Bollen. Entreprenören Zengun Redo AB har fått uppdraget att bygga om lokalerna, vilket beräknas ta cirka ett år. Tidigast första kvartalet 2023 kan vårdcentralen flytta in i de ombyggda tillfälliga lokalerna.

Information till inbjudan om samråd

Inför byggnationen behöver vi söka tillstånd enligt miljöbalken för att leda bort grundvatten under byggskedet och bjuder därför in fastighetsägare och myndigheter till samråd.

För dig som bor i fastigheten Bollen 2 kommer den planerade vattenverksamheten inte att påverka ditt boende.

Information till hyresgäster – inbjudan till samråd (pdf)

Samrådsunderlag (pdf)

Du har inte valt att godkänna Google Maps-kakor, och därför kan vi inte visa kartan som ska vara här.

Öppna cookie-inställningarna med knappen nedan om du vill justera dina val, eller öppna kartan i nytt fönster genom att klicka på denna länk.

Frågor och svar