Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av cookies på Om kakor.

Fasadbild på de nya husen som ska byggas i kvarteret Bollen i Råsunda

Bollen

StadsdelRåsunda
BoendeformHyresrätt
Lägenheterca 250
Byggstart prel 2023

Signalisten planerar att utveckla kvarteret Bollen i Råsunda med ny bebyggelse i form av cirka 250 nya hyreslägenheter varav tio LSS-bostäder, nya lokaler och kontor. Gestaltningen med delvis slutna kvarter är inspirerad av miljöerna i närområdet och stämmer väl med centrala Råsundas karaktär av klassisk stenstad. Kvarteret Bollen blir del av en levande gata mitt i Solna. 

Nya hem mitt i Råsundas hjärta

Idag är kvarteret bebyggt med ett bostadshus i fem våningar mot Råsunda torg och en byggnad i två våningar mot Stråkvägen och Vintervägen. Signalistens detaljplan innebär att den lägre byggnaden mot Stråkvägen rivs och ersätts med ny bebyggelse i fem till sex våningar. Det nuvarande femvåningshuset bevaras och förskolan får sin innegård renoverad. I kvarteret föreslås parkering i garage samt gatuparkering. I byggnadernas bottenplan byggs verksamhetslokaler.

Nuläge

Ett nytt förslag på en mer detaljerad utformning av fasad och byggnader har tagits fram för att de nya husen ska passa in i kringliggande miljö.

Arbetet för att flytta vårdcentralen till tillfälliga lokaler på plan 0 och 1 på Parkvägen 9 och 13 fortsätter.. Flytten dit beräknas ske preliminärt sommaren 2022 och där ska de bedriva sin verksamhet under hela byggtiden.

Frågor och svar