Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Gunnarbo

Förstudie

Utredningar utförs och rapporter tas fram.

Samråd

Ett förslag presenteras för hyresgäster som de får tycka till om.

Godkännande

OK – Renoveringsplanering kan starta.

Nej – Ärende till Hyresnämnd för beslut.

Ombyggnad

Renoveringen startar. Evakuering eller kvarboende.

Färdigställt

Renoveringen avslutad och eventuellt evakuerade hyresgäster kan flytta tillbaka.

StadsdelBagartorp
AdressGunnarbovägen 2 A, B
Lägenheter44
Byggår1963

Renovering av fastigheten Gunnarbo 2 i Bagartorp

Fastigheten Gunnarbo 2 i Bagartorp är byggt 1963 och är i stort behov av renovering. Inga övergripande renoveringar har gjorts sedan byggåret och grundfunktioner som vatten, avlopp, värme- och elledningar är i mycket dåligt skick.

Under 2018 gjorde Signalisten en inventering av fastighetsbeståndet från 60- och 70-talet (cirka 1 700 lägenheter) för att få en överblick över husens skick och ta fram en prioriteringsordning för renovering. Inventeringen visade att Gunnarbo i Bagartorp är ett av de hus som bedömdes ha mest akuta behov. Under februari och mars 2019 hade vi två dialogveckor med hyresgästerna i huset. 

Vad händer nu?

Renoveringen av Gunnarbovägen 2A och 2B pågår och beräknas att vara klar under andra kvartalet 2023.

En grundlig renovering

Husets tekniska system har passerat sin livslängd och måste ersättas. En genomgripande ombyggnad är oundviklig när stammar, avloppsrör, vattenledningsrör, rör till värmesystem och all el måste bytas till nytt. Vi har idag omfattande skador på grund av rör som går sönder och de kommer att bli fler med åren. Efter en renovering av Gunnarbohuset kommer vi att kunna erbjuda ett bra och modernt boende de kommande 40 åren.

Frågor och svar

Maria Andersson
Hyresgästsamordnare
08-705 22 00