Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på Om kakor

Motorn – Badrum

StadsdelRåsunda
AdressÖstervägen 22 A–26 B
Lägenheter114 + 1 lokal
Byggår1982

Badrummen på Östervägen 22 A–26 B är i huvudsak original, då inga större renoveringar har utförts sedan byggnadsåret 1982. Det innebär att ytskikten samt rör- och avloppsstammar i badrummen behöver bytas ut för att hålla i många år till.

Flera tekniska utredningar har gjorts, den senaste i januari 2020. Utredningarna har visat att badrummens tekniska livslängd har uppnåtts vilket lett till flertalet vattenskador. Skador som orsakats av bland annat bristande tätskikt, sprickor i väggar och kakelfogar samt mattsläpp runt golvbrunnar. Renoveringen är också nödvändig för att uppfylla dagens byggstandard och branschregler enligt Säker Vatten.

Vad händer nu?

Vi har skickat in en ansökan till hyresnämnden för att där få prövat att genomföra ombyggnadsåtgärderna i badrummen enligt vårt förslag.

Frågor och svar