Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Motorn – Badrum

StadsdelRåsunda
AdressÖstervägen 22 A–26 B
Lägenheter114 + 1 lokal
Byggår1982

Badrummen på Östervägen 22 A–26 B är i huvudsak original, då inga större renoveringar har utförts sedan byggnadsåret 1982. Det innebär att ytskikten samt rör- och avloppsstammar i badrummen behöver bytas ut för att hålla i många år till.

Flera tekniska utredningar har gjorts, den senaste i januari 2020. Utredningarna har visat att badrummens tekniska livslängd har uppnåtts vilket lett till flertalet vattenskador. Skador som orsakats av bland annat bristande tätskikt, sprickor i väggar och kakelfogar samt mattsläpp runt golvbrunnar. Renoveringen är också nödvändig för att uppfylla dagens byggstandard och branschregler enligt Säker Vatten.

Vad händer nu?

Under mars 2022 fattade hyresnämnden beslut att ge Signalisten tillstånd att genomföra badrumsrenoveringen. Beslutet överklagades till Svea hovrätt. I januari 2023 godkände hovrätten att badrumsrenovering kan starta. Nu ska Signalisten påbörja upphandling av entreprenörer och projektstart beräknas i nuläget till 2024.