Hoppa till huvudinnehåll

Så sorterar du sopor

Publicerad 18 april 2023

Så här såg det ut i miljöstugan och sopcontainern efter påskhelgen. Vill vi ha det så? Från Signalistens sida har vi satt in extra städinsatser men vi behöver din hjälp. Dela gärna nedan tips med dina grannar, texten kan du enkelt kopiera och klistra in i Google translate vid behov.

sopor_940x374

Så här sorteras sopor

 • Restavfall
  Restavfall är de hushållssopor som blir över när du sorterat det som ska slängas i miljöstugans kärl. Restavfall slänger du i containern på gården. Öppna alltid luckan och titta om den är full. Det är lätt att ta för givet att det är fullt om personen innan ställt sin påse på marken. Sopor drar snabbt till sig råttor, och det vill vi inte ha i våra områden.
 • Miljöstugan
  Här slänger du glas, plast- och pappersförpackningar, småbatterier, tidningar, vissa grovsopor, mindre elavfall, metall och lysrör och energilampor. Var och en av dessa kategorier har ett eget kärl och skyltar som visar var du ska lägga skräpet.
 • Återvinningsstation
  Det finns ett antal återvinningsstationer i Solna. Den närmaste hittar du i Solna centrum. Det finns även en mobil återvinningsstation som stannar på Hagalundsgatan med jämna mellanrum. Schema finns på solna.se. Här slänger du möbler, farligt avfall, större elavfall med mera.
 • Klädinsamling
  Kläder kan du lämna till Stadsmissionen eller Emmaus i Solna centrum. Det finns även en klädinsamling på Hagalundsgatan vid port 40 som tillhör Erikshjälpen.

Därför stängde vi sopnedkasten

Sopnedkasten är stängda på grund av att ett rör till sopsugen har gått sönder. Att laga sopsugen kommer att ta tid, därför kommer vi få slänga sopor i containern på gården under relativt lång tid framöver. Vilken lösning vi landar i är ännu inte bestämt.

Läs mer om varför vi stängt sopnedkasten

Hitta Google translate