Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av cookies på Om kakor.

Bagartorp centrum

StadsdelBagartorp
BoendeformHyresrätt
Lägenheter130
Byggstart prel 2022

Signalistens planer på att bygga två nya höghus i Bagartorp centrum är en del av Solna stads utveckling av Bagartorp till en levande och sammanhållen stadsdel, med fler bostäder, torg och stråk. I anslutning till Signalistens hus planerar Besqab att bygga lamellhus om sex våningar med cirka 100 lägenheter.

Vi bygger nytt

De 130 nya lägenheterna ska byggas fördelade på två höghus i Bagartorp centrum, 17 våningar i ena huset och åtta våningar i det andra. Lägenheterna kommer att vara 1–4:or och på bottenplan planeras det för verksamhetslokaler. För att ge plats till den nya bebyggelsen ska tre byggnader rivas och anslutande parkering nyttjas. Gångtunnel ersätts med gångfartsområde över gatan.

Nuläge

Detaljplaneförslaget ställdes ut för en andra granskning den 26 mars–23 april 2020. Nu sammanställs eventuella synpunkter som inkommit under granskningen. Nästa steg är att byggnadsnämnden och kommunstyrelsen godkänner detaljplaneförslaget.

Frågor och svar