Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på Om kakor

Flygbild över Bagartorps höghus

Bagartorp höghus

StadsdelBagartorp
AdressBagartorpsringen 58, 62, 70, 78, 80
Lägenheter362
Byggår1958–1960

Vad händer nu?

En samrådsgrupp har bildats och deras arbete påbörjades våren 2021. Bland annat kan alla som bor i husen lämna synpunkter på renoveringsförslaget. Läs mer om samrådsavtalet längre ner på sidan.

Här nedan finns en sammanställning av de frågor om renoveringen som hyresgästerna ställde under det digitala informationsmötet som hölls den 10 mars.

Frågor och svar informationsmöte 10 mars (PDF)

Renovering av Bagartorps höghus

Husen på Bagartorpsringen ritades av Ernst Grönwall och stod klara för inflytt 1960–64. Eftersom husen inte renoverats i sin helhet sedan de byggdes finns idag stora renoveringsbehov.

När vi undersökt renoveringsbehoven i Bagartorps höghus visar de tekniska rapporterna på akuta renoveringsbehov i grundfunktioner som vatten, avlopp, ventilation och el. Ni som bor här har också i en genomförd hyresgästundersökning visat vilka problem ni upplever i dem. Det har vi självklart tagit med oss i planeringen.

Husen behöver också anpassas till dagens standard för att stå kvar i många år till. Målet med renoveringen är att ni som bor här ska trivas och känna er trygga.

Vad händer före, under och efter renoveringen?

Vi vill ge dig en bättre bild på hur det här projektet påverkar dig som bor i ett av husen som ska renoveras. Hur kan du påverka, vilka val kan du göra och när händer allt? Här försöker vi lista renoveringsprocessen som den kommer påverka dig.

Filmpresentation av renoveringsprocessen

Du har inte valt att godkänna Vimeo-kakor, och därför kan vi inte visa videon som ska vara här.

Öppna cookie-inställningarna med knappen nedan om du vill justera dina val, eller öppna videon i nytt fönster genom att klicka på denna länk.

För att underlätta för dig att förstå hur en renovering går till har vi spelat in en film där vår hyresgästsamordnare Lovisa Torne berättar om tidplan och renoveringsprocess.

Kontakt

Lovisa Torne
Hyresgästsamordnare
08-705 22 00
Liz Grennstam
Hyresgästföreningen
Frågor och svar