Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Flygbild över Bagartorps höghus

Bagartorp höghus

Förstudie

Utredningar utförs och rapporter tas fram.

Samråd

Ett förslag presenteras för hyresgäster. En samrådsgrupp bildas som tycker till om förslaget.

Godkännande

OK – Renoveringsplanering kan starta.

Nej – Ärende till Hyresnämnd för beslut.

Ombyggnad

Renoveringen startar. Evakuering eller kvarboende.

Färdigställt

Renoveringen avslutad och eventuellt evakuerade hyresgäster kan flytta tillbaka.

StadsdelBagartorp
AdressBagartorpsringen 58, 62, 70, 78, 80
Lägenheter362
Byggår1958–1960

Vad händer nu?

Samrådsgruppen för Bagartorp höghus och Signalisten har haft sex stycken möten under perioden mars 2021 till maj 2022 gällande renoveringen och dess utförande.

Ombyggnads- och ändringsarbeten enligt 18 d § hyreslagen och ritningarna återspeglar det Signalisten och samrådsgruppen kommit överens om.

För de hyresgäster som har ett tillsvidarekontrakt kommer godkännandehandlingen för ombyggnads- och ändringsarbeten enligt 18 d § hyreslagen att skickas ut tidigast efter sommaren.

Här nedan finns presentationsmaterialet och en sammanställning av de frågor som hyresgästerna ställde under det digitala återkopplingsmötet som hölls den 30 maj 2022 gällande renoveringen.

Frågor och svar från återkopplingsmötet den 30 maj 2022

Presentationsmaterial återkopplingsmöte 30 maj 2022

Renovering av Bagartorps höghus

Husen på Bagartorpsringen ritades av Ernst Grönwall och stod klara för inflytt 1960–64. Eftersom husen inte renoverats i sin helhet sedan de byggdes finns idag stora renoveringsbehov.

När vi undersökt renoveringsbehoven i Bagartorps höghus visar de tekniska rapporterna på akuta renoveringsbehov i grundfunktioner som vatten, avlopp, ventilation och el. Ni som bor här har också i en genomförd hyresgästundersökning visat vilka problem ni upplever i dem. Det har vi självklart tagit med oss i planeringen.

Husen behöver också anpassas till dagens standard för att stå kvar i många år till. Målet med renoveringen är att ni som bor här ska trivas och känna er trygga.

Vad händer före, under och efter renoveringen?

Vi vill ge dig en bättre bild på hur det här projektet påverkar dig som bor i ett av husen som ska renoveras. Hur kan du påverka, vilka val kan du göra och när händer allt? Här försöker vi lista renoveringsprocessen som den kommer påverka dig.

Kontakt

Maria Andersson
Hyresgästsamordnare
08-705 22 00