Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Bagartorps vita höghus sett från ovan.

Bagartorp höghus

Förstudie

Utredningar utförs och rapporter tas fram.

Samråd

Ett förslag presenteras för hyresgäster. En samrådsgrupp bildas som tycker till om förslaget.

Godkännande

OK – Renoveringsplanering kan starta.

Nej – Ärende till Hyresnämnd för beslut.

Ombyggnad

Renoveringen startar. Evakuering eller kvarboende.

Färdigställt

Renoveringen avslutad och eventuellt evakuerade hyresgäster kan flytta tillbaka.

StadsdelBagartorp
AdressBagartorpsringen 58, 62, 70, 78, 80
Lägenheter362
Byggår1958–1960

Vad händer nu?

Godkännandehandlingar till dig som hyresgäst

Under första kvartalet i år skickade vi ut ett brev med godkännandehandlingar enligt 18 d § hyreslagen till dig som har ett tillsvidarekontrakt, för dig att ta ställning till att godkänna renoveringsåtgärderna eller inte.

Resultatet för godkännandet av ombyggnationen

Vi har nu sammanställt det slutgiltiga resultatet för godkännandet av ombyggnationen

  • Vi har ett godkännande på 91,7 % gällande ombyggnadsåtgärder i lägenheterna. 5 % av hyresgästerna har inte godkänt åtgärderna och 3,3 % har inte svarat på Signalistens förfrågan om godkännande.
  • Gällande ombyggnadsåtgärder i allmänna utrymmen har vi ett godkännande på 90,9 %.

Nästa steg är att vi skickar ärendet till hyresnämnden för prövning utifrån de av oss föreslagna ombyggnadsåtgärderna. Hyresnämnden kan besluta om renoveringsåtgärderna ska godkännas. Du som inte har godkänt, eller inte svarat alls, blir kontaktad av hyresnämnden.

Hyresgäster som väljer att permanentflytta

Vi fortsätter att bevaka lediga lägenheter så att de hyresgäster som önskar att permanentflytta kan erbjudas den möjligheten. Vi kan däremot inte garantera att det kommer in lägenheter som uppfyller de inkomna önskemålen och i sådant fall kommer även dessa hyresgäster att evakueras i samband med renoveringen.

Renovering av Bagartorps höghus

Husen på Bagartorpsringen ritades av Ernst Grönwall och stod klara för inflytt 1960–64. Eftersom husen inte renoverats i sin helhet sedan de byggdes finns idag stora renoveringsbehov.

När vi undersökt renoveringsbehoven i Bagartorps höghus visar de tekniska rapporterna på akuta renoveringsbehov i grundfunktioner som vatten, avlopp, ventilation och el. Ni som bor här har också i en genomförd hyresgästundersökning visat vilka problem ni upplever i dem. Det har vi självklart tagit med oss i planeringen.

Husen behöver också anpassas till dagens standard för att stå kvar i många år till. Målet med renoveringen är att ni som bor här ska trivas och känna er trygga.

Vad händer före, under och efter renoveringen?

Vi vill ge dig en bättre bild på hur det här projektet påverkar dig som bor i ett av husen som ska renoveras. Hur kan du påverka, vilka val kan du göra och när händer allt? Här försöker vi lista renoveringsprocessen som den kommer påverka dig.

Kontakt

Maria Andersson
Hyresgästsamordnare
08-705 22 00