Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Närbild på vitt lägenhetshus med blå balkonger.

Bergshamra

Förstudie

Utredningar utförs och rapporter tas fram.

Samråd

Ett förslag presenteras för hyresgäster som de får tycka till om.

Godkännande

OK – Renoveringsplanering kan starta.

Nej – Ärende till Hyresnämnd för beslut.

Ombyggnad

Renoveringen startar. Evakuering eller kvarboende.

Färdigställt

Renoveringen avslutad och eventuellt evakuerade hyresgäster kan flytta tillbaka.

StadsdelBergshamra
AdressBjörnstigen 6–40, Rådjursstigen 1–7, 11–17
Lägenheter304
Byggår1960–61

Husen i Bergshamra är byggda på 1960-talet och är i stort behov av renovering. En inventering som gjordes 2018 av Signalistens fastighetsbestånd från 60- och 70-talet (cirka 1 700 lägenheter) visade att Bergshamra är ett av de områden som har mest akuta behov.

Renoveringsprojektet omfattar lägenheterna på Björnstigen och Rådjursstigen vid Bergshamra centrum. Bostäderna är uppförda under åren 1960–61 och en genomgripande renovering är nu nödvändig för att säkerställa väl fungerande lägenheter idag och många år framöver. Livslängden på de tekniska installationerna har uppnåtts, grundfunktioner som vatten, avlopp, elledningar och ventilation behöver åtgärdas.

Under hösten 2019 hölls ett öppet hus för hyresgästerna för att presentera förslag på renoveringsåtgärder i lägenheter och allmänna utrymmen. Efter inhämtning av synpunkter presenterades ett slutförslag som hyresgästerna fick ta ställning till. Då inte alla hyresgäster godkände föreslaget gick ärendet vidare för avgörande i hyresnämnden.

Vad händer nu?

Den 15 februari 2022 fattade hyresnämnden beslutet att ge Signalisten tillstånd att genomföra renovering av cirka 300 lägenheter i Bergshamra. Beslutet har nu överklagats. Det innebär att ärendet skickas vidare till Svea hovrätt. Vi inväntar besked och återkommer med mer information.

Har du frågor?

Är du hyresgäst och har frågor som gäller renoveringen av din lägenhet är du välkommen att kontakta hyresgästsamordnare Maria Andersson, se kontaktuppgifter längre ner på sidan.

För frågor om projektet, kontakta vår kundservice.

Frågor och svar

Maria Andersson
Hyresgästsamordnare
08-705 22 00